stránky (nejen) hasičů

VCÚ (12) - Nekoř

18.09.2012 17:09

V sobotu 15.9. se v Nekoři odehrál závěrečný podnik VCÚ 2012. K bojům o poslední porce bodíků dorazilo 21 družstev mužů a 10 družstev žen. Tradičně se běhalo  na mírně zvlněném přírodním trávníku proti nástřikovým terčům, za podmračeného počasí z počátku s mírným bočním větrem. Zahajovali domácí. A že jim nástřik jde. I přes pomalejší vodu zastavili časomíru na hodnotě 23,39 a obsadili 6. místo. V druhém útoku se již bojovalo o celkové stupně vítězů. Ke svému pokusu nastoupil Bystřec A a své druhé místo si naprosto suverénně uhlídal. Kluci předvedli brutálních 20,17 (PP dokonce 19,82). Zaostali jen dvě setinky za platným rekordem ligy a soutěž v Nekoři vyhráli. K boji o bronzovou příčku nastoupily Kunčice "C" a vylepšeným osobním rekordem 21,20 se zařadily na druhou příčku a Orlici daly laťku hodně vysoko... Ti by navíc museli překonat i Bystřec, aby smazali bodový odstup, což se jim nepodařilo. Svůj útok opravdu nešetřili, ale delší nástřik na levé straně (PP-20,58) zastavil časomíru na hodnotě 23,86 a zařadil kluky na 8. příčku. To jim zajistilo celkové čtvrté místo, protože Letohrad trefil 23,43 a skončil jen o jeden stupínek výše. Velké zlepšení svého osobního rekordu předvedl Mostek, který trefil parádních 21,25. Získal třetí příčku a bezpečně si udržel celkové šesté místo. Svůj osobní rekord si vylepšily také Nepomuky, které trefily 22,81 a skončily čtvrté. Páté místo urval Dolní Třešňovec za čas 23,35, ale k posunu z desátého místa mu to těsně nestačilo. Rotneku se sice závěrečný útok sezóny příliš nevyvedl. Po několika zaváháních na základně byl ještě zakončen delším nástřikem na pravé straně a čas 24,17 bral deváté místo. To však znamenalo stejný bodový součet jako Dolní Třešňovec a na počet lepších umístění udržení i celkové deváté příčky. Za zmínku určitě stojí i vystoupení jistých vítězů Bystřece B, kteří k poslednímu útoku mužské kategorii nastoupili coby "šmoulý tým" s obarvenými tvářemi modrou barvou, slušivými úbory a za zvuku šmoulých hitů. Jejich příprava určitě pobavila mnohé diváky. Samotný pokus již byl radostný o něco méně. Nadějně rozběhnutý útok utlo prasklé céčko na pravém proudu, a přerušilo tak sérii deseti umístění na bedně vítězů v řadě. Klukům to ale určitě radost z celkového vítězství nezkazilo.

Ženská kategorie již probíhala téměř v úplném bezvětří a na dráze padaly neuvěřitelné výkony. Již jisté vítězky - holky z Orlice trefily výborných 22,36, ale za tento čas obsadily až páté místo, což je jejich nejhorším výsledkem za celou sezonu. O stříbrnou příčku mohla teoreticky bojovat ještě Červená. Po sérii podklouznutí na základně šla voda dopředu o trochu později a cenné vteřinky pak chyběly. Holky sice předvedly asi svůj nejlepší nástřik vůbec, ale čas 23,19 stačil dnes až na sedmou příčku. Stříbrný Letohrad předvedl parádní útok a za 21,73 obsadil druhé místo i v Nekoři. Výborný útok předvedly Kunčice, které za čas 22,03 skončily třetí. Ve slušných výkonech na závěr sezony pokračoval i Horní Třešňovec, který trefil 22,39 a bral příčku čtvrtou. Vylepšením osobního rekordu se prezentovaly holky z Bystřece a za čas 22,41 skočily šesté. Vítězkami soutěže v Nekoři se staly holky z Dolního Třešňovce. Parádní pokus a nejrychlejší útok letošní sezony na nástřikové terče zastavil časomíru na hodnotě 20,68 (PP dokonce 19,89).

Po slavnostním vyhlášení vítězů propukly již tradičně velké oslavy a slavili téměř všichni...úspěšní i méně úspěšní, rozhodčí i diváci. U některých se oslavy ukončení VCÚ 2012 protáhly až do ranních hodiny a to i přes alkoholové omezení :-)

To byl ročník 2012 - plný rekordních výkonů. Co si přát do dalšího ročníku? Snad více družstev, více ještě kvalitnějších pokusů, co nejlepší počasí, žádné úrazy, žádné diskuse a spoustu zábavy u tohoto krásného týmového sportu...

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.