stránky (nejen) hasičů

VCÚ Černovír 25.6.11

28.06.2011 08:08

 

V sobotu 25.6. pokračovala VCÚ svým třetím kolem. Na hřišti u Černovíru se opět závodilo na nástřikové terče, ale tentokrát za velice proměnlivého počasí. Vítr byl také hlavním nepřítelem většiny družstev a výsledky značně ovlivňoval. Jako první z favoritů šlo na start družsvo Bystřece "A" a čas 23,36 vedl téměř celou soutěž a nakonec bral druhou příčku. Další kvalitní útok předvedlo družstvo Kunčic "C" a za čas 23,77 obsadilo opět bronzovou příčku a v celkovém pořadí se posunulo již na příčku druhou. Průběžně vedoucí družstvo Bystřeckého "béčka" šlo za dost silného protivětru a kratší pravý proud tak znamenal dlouhý nástřik. Čas 31,11 znamenal až 13. místo a pád až na čtvrtou příčku celkového hodnocení. I další útok jednoho z favoritů družstva z Orlice poznamenal vítr, kdy pravý proud přes "mlhu" neviděl a stříkal dlouho, čas 25,24 znamenal 8. místo. Náš útok byl žel poznamenán nevyladěnou mašinou a při ne zcela přesném nástřiku bral čas 25,31 až 9. příčku. Na závěr přišlo míchání předních příček. Nejdříve družstvo Letohradu trefilo 23,83 a čtvrtým místem se dostalo do průběžného vedení. Poté Turov dal slušných 23,93 a obsadil 5. místo a na závěr využili momentální bezvětří muži z Lanšperka a časem 22,93 urvali vítězství.

I v ženské kategorii vládl vítr. Jako první se na start postavilo domácí družstvo žen a jejjich čas 25,90 bral nakonec 4. místo. Před ně se dostalo průběžně vedoucí družstvo holek z Kunčic, které za čas 24,70 obsadilo 3. příčku. Pokus Rotneckých holek byl také poznamenán neseřízeným strojem, kdy proudařky hodně dlouho čekaly na vodu a následný dlouhý nástřik za silného větru znamenal výsledný čas 28,72 a až 8. místo. Do vedení se poté dostalo družstvo z Turova a za výborný nástřik ve větru "někam" na střed terče v čase 24,34. Vítězství pro sebe vybojovala za bezchybný výkon v čase 23,72 děvčata z Orlice, která se tak zaslouženě vrátila do průběžného vedení.
Ve smíšeném finále poté zvítězilo družstvo mužů z Horní Třešňovce a žen z Kunčic.

Seriál pokračuje netradičně v neděli 3.7.na dráze v Bystřeci, kde bude k shlédnutí velké množství kvalitních útoků, neboť je tato soutěž zařezena také do Východočeské hasičské ligy.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.