stránky (nejen) hasičů

VCÚ - Horní Třešňovec

02.09.2010 15:44

 

Poslední neděle v srpnu se stala náhradním termínem Hornotřešňovského poháru. Počasí pořadatelům opět moc nepřálo, bylo poměrně chladno a před závody opět dost pršelo, ale v den závodu déšť naštěstí ustal a dráha byla způsobilá k regulérnímu měření sil proti nástřikovým terčům.

Dráha byla pro všechny 2B, a tak nebylo nutné v mužské kategorii čekat s vodou. Vyhrálo družstvo z Letohradu (s vypůjčeným Janem Matějkou na levém proudu) za čas 19,90. Toto vítězství navíc znamenalo posun do průběžného vedení, protože pokus Bystřece A zhatila zaškrcená ruka béčkaře do hadice a po pomocném zásahu přihlížejících následoval NP. Druhé místo získala Nekoř po výborném nástřiku obou proudařů za 20,22. Třetí příčku obsadila Orlice za 20,34, kde za zmínku určitě stojí Jardův nástřik pod tři vteřiny (PP - 18,31), za což získal cenu pro nejrychlejší nástřik u mužů. Černovír předvedl, že na nástřiky má natrénováno a za čas 21,35 bral 4. místo. Náš pokus zastavil časomíru na hodnotě 21,89 a bral 5. příčku (13+11 - poměrně vydařený víkend).

Kategorii žen vyhrála Česká Rybná, která tímto víkendem smazala náskok vedoucího dua a poskočila již na druhou příčku. Strojnice počkala až proudařky budou na čáře a ty trefily čas 23,32. To, že vítězství bylo zasloužené, potvrdil čas pravého proudu 22,44, který bral cenu za nejrychlejší ženský nástřik. Rotnecký pokus byl nepatrně rychlejší, ale méně přesný nástřik (ale vyrovnaný) znamenal čas 25,05 (letošní minimum na nástřik :-)). Naštěstí tento čas stačil na druhou příčku. Velice nenápadný pokus proměnili Nekořské proudařky ve výborný čas 25,51 a brali místo třetí. Čtvrté místo obsadil Letohrad za 27,09 (PP - 23,31) a před duem pronásledovatelů má již jen dvoubodový náskok. Naopak nejvyrovnanější nástřik předvedly holky z Kunčic a za čas 27,33 (PP - 27,25) skončily páté.

V Horním Třešňovci se běhá malé finále prvních tří družstev obou kategorií, ale v nalosované sestavě, kdy si závodníci (krom strojnice/ka, která nemusí) losují posty, které poběží. Je to výborná ukázka universálnosti některých závodníků a přispívá k větší toleranci v družstvech :-))) a je určitě velice zábavnou částí závodů jak pro závodníky, tak diváky.

Mužskou kategorii vyhrál s přehledem Letohrad za 22,55.

U holek to bylo dramatičtější. Rotnek měl sestavu: Janička - pravý proud (levý prý už nechtěla :-))), Míša - levý proud - (návrat ke kořenům), Markét - vysněný rozdělovač :-D (když někdo chce tak moc, tak to dostane :-))), Lenďa - béčka a Ája s Pájou se vzadu prohodili (alespoň mohli vyzkoušet, jak nedělat to, co teoreticky vědí nejlépe, že by ten druhý neměl :-))). Už se běží. Základna zvládnuta (s menšími problémy na trojáku a Jančiným uchopením hadice). Koš nasazen, voda na mašině ve 13s - holky jsou sehrané na všechny způsoby, jen menší problém se šroubováním, ale po nápovědě už máme správný směr :-) a voda v klidu běží dopředu a už se stříká...na pravém proudu nepatrně déle a výsledný čas 34,52. Nekoř dala 35 a na start jde Čeká Rybná. Lucka se prohodila s Luckou a místo mašiny si losla pravý proud. Vypůjčená Lenka si místo trojáku vytáhla levý proud, Marika si místo koše vytáhla troják, Laďka místo savic béčka a proudařky šli dozadu (Romana - narážení, Martina - koš). Vzadu opět v pohodě a už se plní hadice a nástřik...na pravo za třicet (na strojnici celkem slušný :-)) a levý proud 34,56...tak to bylo těsný... nakonec bohužel NP, savice nevydržely spojené, také šroubování špatným směrem...ale i tak srandy kopec. Rotnek vyhrál kýtu (druhou ve dvou dnech)...asi budou vepřové hody :-))) a Rybná dvakrát 10 bodů a návrat do bojů o titul.

Tři vedoucí družstva v ženské kategorii s rozdílem dvou bodů a dvě vedoucí družstva v mužské kategorii s rozdílem tří bodů. Asi nemůže být lepší pozvánka na příští závody do Lanškrouna.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.