stránky (nejen) hasičů

VCÚ (12) - Lanšperk

14.09.2011 17:30

V sobotu 10. září proběhla na dráze pod hradem Lanšperkem předposlední soutěž VCÚ 2011.Jako jediná se běhá na 2B v obou kategoriích proti sklopným terčům. A je to tak jediné místo, kde se u mužů dá překonat rekord pro tuto trať a útok se rozhodně očekával, vždyť boje o čelní příčky v celkovém pořadí vrcholily. Boj o titul dopadl až nečekaně jednoznačně. Orlice si byla vědoma svého náskoku, ale rozhodně nic nešetřila a voda šla na hranici osmé vteřiny dopředu. A jak říká pravidlo štěstí přeje připraveným, levý proud měl opět řádnou porci a trefil krásných 15,22 (8 setin nad rekordem). To klukům stačilo na druhé místo, a protože jednomu z proudařů Letohradu vypadl při odhodu celý kotouč a druhý závod po sobě nedokončili, mohli Orličtí slavit titul pro celkového vítěze! To boj o celkovou třetí příčku (v případě dalšího nepovedeného pokusu Letohradu v Nekoři teoreticky i o druhou) se ještě více zdramatizoval. Průběžně třetí Lanšperk obsadil až 8. místo za 16,31. Jeho nejbližšími soupeři jsou družstva z Bystřece. „Áčko“ trefilo 15,36, za 3. místo si připsalo 15 bodů a „na bednu“ ztrácí body čtyři. „Béčko“ dalo 16,33, skončilo deváté a na bronz ztrácí 3 body. Dalším pronásledovatelem jsou Kunčice „C,“ které za 15,88 obsadily 5. místo a ztrácí bodů 6 (resp. potřebují 7). My jsme po drobném prostřiku na pravém proudu (LP-15,42) dosáhli času 16,00 a obsadili 6. příčku. Do mezery se vklínil ještě Mostek s časem 16,29 a odstupňování pro Lanšperk dovršil Turov, který za čas 15,56 obsadil 4. místo. Ozdobou mužské kategorie byl útok kluků z Kunčic „B.“ Ti poslali dopředu hodně rychlou vodu a vyrovnané sestřiky rozsvítili na časomíře údaj 14,79. Tím soutěž vyhráli, připsali si 25 bodů a minimálně na rok stanovili platný rekord pro tento „typ“ dráhy.

V ženské kategorii se definitivně rozhodlo po útoku Kunčic. Jejich čas 18,23 bral 2. místo, ale nepřekonal platný rekord, a tak Orlice, která trefila 18,81 a skončila čtvrtá, mohla slavit (a také slavila) svůj titul. Po útoku Letohradu, který po sestřiku z větší dálky na pravém proudu dosáhal času 19,62 a obsadil 8. místo, byly jasně rozdány karty pro zbylé „medailové“ příčky. Nepadne-li v Nekoři rekord, tak Kunčice slaví stříbro, Letohrad bronz. Tuhý boj bude o 4. příčku, na kterou se dnešním závodem vyhoupla Česká Rybná. Ta v ještě více pozměněné sestavě a opět s Lenďou na koši dosáhla času 18,09 a závody vyhrála. Za poslední 3 závody tak získala 34 bodů a udělala obrovský skok v průběžném pořadí. Soupeřem o „brambory“ jí bude Turov, který si pod Lanšperkem trefil krásný osobák 18,44 a skončil třetí, ale ztrácí dva body. Krásně rozběhnutý byl pokus Rotneckých holek, ale „nezkrocený“ proud a delší sestřik znamenal čas 19,07 a 6. místo.
Oba poháry pro vítěze ligy poputují za týden do hasičárny na Orlici, ale určitě bude v Nekoři o co bojovat a na co koukat. A právě vítězné týmy mohou předvést naprosto uvolněné výkony!

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.