stránky (nejen) hasičů

VCÚ 2012 (4) - Dolní Třešňovec

09.07.2012 01:18

V sobotu 7. července se uskutečnil další ročník Zeleného poháru v Dolním Třešňovci jako čtvrtá soutěž letošního ročníku VCÚ. I přes silný noční déšť byla dráha na fotbalovém hřišti výborně připravena a slunečné a bezvětrné počasí slibovalo výborné časy... a taky tomu tak bylo. Jako třetí startovali do soutěže muži z Turova a dali krásný čas 22,84. O kvalitě soutěže však svědčí fakt, že za tento čas skončili až osmí. Hned po nich běželo Bystřecké "áčko" a jejich krásný útok zastavil časomíru na hodnotě 20,65. Jednoznačně nejrychlejší nástřikový útok letošní sezony však také na vítězství nestačil a bral "až" stříbro. Útok pod 21s předvedli muži z Orlice, kteří za čas 20,87 získali bronz. Vítězný útok předvedlo Bystřecké "béčko." Parádně rozběhnutý útok zakončili proudaři vynikajícím nástřikem a stanovli vítězný čas na hodnotu 20,47 a to dokonce rychlejší nástřik a nejrychlejší nástřik dne vyrovnal hodnotu ligového rekordu PP-20,15. Krásný osobák si dali muži z Brandýsa, kteří za 21,10 obsadili 4. příčku. Svůj letošní nejlepší nástřikový útok předvedl i Letohrad, ale za krásný čas 21,11 obsadil až místo páté. Šestý skončil Horní Třeśňovec za 22,38 a sedmý Lanšperk za 22,56. My jsme běželi jen díky výpomoci Mostku a Kunčického céčka a narychlo poskládaný tým dosáhl času 23,79 (LP-20,83) a obsadil 11. místo.

Že i v ženské kategorii budou padat skvělé časy ukázala již prvním pokusem domácí děvčata, která dosáhla času 21,56. Ten jim v konečném pořadí zajistil třetí místo. Jako třetí šly na start holky z Letohradu a krásným nástřikem zastavily časomíru na hodnotě 21,34 a mohly tak slavit druhé letošní vítězství. Kunčické holky (startující páté) trefily 21,96, ale i tento krásný čas (který by v předchozích nástřikových závodech bral první místo) nestačil tady na stupně vítězů. Těsně druhá skončila děvčata z Orlice za 21,39 (PP-20,20 - nejrychlejší nástřik dne). Pátou příčku obsadil Lanšperk za 23,79. Šesté skončily Rotnecké holky. I tady byla nutná výpomoc (Andrea Seidlmanová z Bystřece), protože se Pája zranila při pátečním tréninku nekompletního mužského družstva a nemohla závodní pokus absolvovat. S tím se z družstva vytratil i zbytek pohodové nálady panující po prvních dvou závodech... Žel výsledný čas 25,79 důvod k radosti nepřidal. Pokus poznamenalo dlouhé zdržení pravé proudařky na základně... i následný výborný nástřik již v tvrdé konkurenci na lepší umístění nestačil. Stejná proudařská dvojice (Áďa - Ája) běžela i za sedmou Bystřec. Tentokráte se pokus dopředu povedl, ale košík se poroučel k zemi, a tak i tentokrát dobrý nástřik nezachránil více než 27,95. Osmou příčku získala po rozpojení céčkové hadice na trojáku Česká Rybná za 28,78 a devátou Horní Třešňovec za 32,43.

V Třešňovci se běhá ještě finále o pohár starosty města Lanškrouna na trati 2B. Ženskou kategorii opanovala Orlice časem 21,05. Kdo vládne posledním závodům dokázal opět Bystřec, kdy "áčko" trefilo úžasných 17,28 a odvezlo si domů vítězný pohár.

Liga za týden odstartuje šňůru sklopných závodů na Rotnecké dráze.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.