stránky (nejen) hasičů

VCÚ (8) - Orlice

22.08.2012 15:39

Liga si dva víkendy oddychla a svou poslední část odstartovala v sobotu 18.8. na orlickém Ostrově. Běhalo se za nádherného slunečného počasí, ze dvou základen, proti dvěma párům terčů. Pořadatelé si vypůjčili druhou sadu terčů z Pšánek, aby byly stejné s Černovírskými, a tak byl startérem Míra Franz. Díky dvěma pokusům to žádné družstvo nechtělo šetřit, a tak byla většina pokusů buď, anebo. První šlo na start Bystřecké "áčko" a po prostřiku na pravém proudu dosáhlo času 18,41. Kluky to ale mrzet nemuselo, protože druhým pokusem trefili kulatých 17,00 a Orlický pohár vyhráli. Vysoký bodový přísun si již v prvním kole zajistil Bystřec "B" časem 17,73. V druhém kole však tento tento čas ještě vylepšil na 17,46 a přeskočil Letohrad na druhé místo. Ten za čas 17,64 z prvního kola obsadil příčku třetí. Krásný "uklidňovák" si dala i domácí Orlice - 17,82, ale druhé kolo se jim již nevydařilo, a tak skončili čtvrtí. Naopak zlešení z prvního kola (18,80) předvedl Turov, který se jako poslední vlezl po osmnáct vteřin a s časem 17,95 se umístili na pátém místě. Šestou příčku obsadil Brandýs s časem 18,21 z prvního kola. Sedmé skončilo Kunčické céčko, které v prvním kole dosáhlo i přes podsmeknutí košaře na startovní čáře kvalitního času 18,36. Druhé kolo se již vzadu podařilo, ale prostřik na pravém proudu zastavil časomíru až na čase 19,93. Osmý se umístil Lanšperk za 18,52 a devátý Horní Třešňovec za 18,54. My jsme si museli půjčovat strojníka (Láďa z Bystřece), ale na mašině problém nebyl. První pokus byl vzadu v klidu a výstřik 16,3 byl akorát. Žel dřívější odhod kotouče na pravém proudu a následný prostřik znamenal čas 18,73 (LP-17,20) a desáté místo. Žel pokus druhého kola byl nepovedený již od začátku. Košík sklouzl mezi savice na mašině a voda tak šla o vteřinu později, než v kole prvním. Následoval nenasměrovaný rozdělovač a napravo proudnice snad až napočtvrté s dlouhým prostřikem. Výsledný čas 19,44 nás výše neposunul.

Kategorii žen startovala domácí děvčata z Orlice, ale nezvykle nervózní pokus s několika chybkami na spojích nakonec skončil neplatným pokusem. Holky však ukázaly, že mají naběháno a že je to pouze o uvolnění. Druhý pokus "napálily" na všech postech a nikoho nenechaly na pochybách, že ony vyhrají domácí pohár. Vvýsledným časem 16,58 se vzdálily konkurenci více než o vteřinu. Tento útok nebyl jen jejich osobním rekordem, ale dalším posunutím platného rekordu ligy a dalším získem pětibodové prémie. Ač to zní neuvěřitelně, mají na svém kontě 106 bodů po osmi závodech, což je průměr 13,25 bodu na závod (za vítězství je 12) a stejný bodový zisk, jaký mají druhé a třetí družstvo dohromady. A pokud Letohrad Orlici v Brandýse neporazí, budou moci být staronové královny korunovány (a to i přes prémiový systém) již tři závody před koncem.

O další příčky se však tvrdě bojovalo. Velmi vyrovnané a kvalitní útoky předvedly holky z Kunčic, které jak prvním časem 17,67 tak druhým 17,83 braly druhé místo (a to ještě vlevo byly časy o fousek rychlejší). Rotnecké holky šly po šesti týdnech v kompletní sestavě, opět s Pájou na pravém proudu. První pokus se jim opravdu povedl a i přes drobný prostřik napravo z větší dálky (LP-17,65) dosáhly času 18,10, což je jejich druhý nejlepší čas historie a jako zajišťovák opravdu slušný. V druhém kole se jim již tak nezadařilo. Trochu pomalejší voda navíc s prsknutím mašiny a delší sestřik zastavil časomíru na hodnotě 18,85 a holky se tak pod osmnáct nedostaly. Ostatní družstva se však také nedokázala zlepšit, a tak vládla spokojenost. Čtvrtý skončil Letohrad za 18,18 z prvního kola. Pátou příčku obsadil Lanšperk za 18,29 z kola druhého. Šestý se umístil Dolní Třešňovec za 18,64, sedmá Česká Rybná za 19,06, osmé Nepomuky za 24,19 a devátá Bystřec za 29,35.

Příští týden se běhá v Brandýse proti těžkým válečkovým terčům...

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.