stránky (nejen) hasičů

VCÚ - Brandýs

17.09.2009 12:19

 

 Předposlední srpnovou sobotu proběhla soutěž v požárním útoku nazvaná Brandýské poháry, jejíž základní kolo se započítávalo do pořadí VCÚ. Tak jako každý rok se běhalo ze dvou základen, což umožnilo současný průběh základního kola mužské i ženské kategorie a po zkrácení mužské dráhy také přímé soupeření družstev ve vyřazovacím finále. Oproti ostatním závodům VCÚ se běhalo na válečkové sklopné terče, které činili některým družstvům nemalé problémy a to i přes to, že se po rovné a dobře připravené dráze na fotbalovém trávníku dalo běhat rychle a být tak co nejblíže terčům.

Jako první z týmů vedoucí trojice se na start postavilo družstvo z Bystřece a jejich pokus i s velkým prostřikem zastavil časomíru na hodnotě 17,98, a protože se žádné jiné družstvo pod hranici 18s nedostalo, znamenalo to zisk 15 bodů. Družstvo Bošína předvedlo svůj standardní šlušný výkon a dosáhlo času 18,67, za čož bralo třetí příčku a 13 bodů, tím sice přišlo o průběžné vedení, ale mělo stejný součet bodů jako první Bystřec A. Druhou příčku obsadilo výborným pokusem družstvo z Lanšperka za čas 18,09. Krásně rozběhnutý pokus Kunčic B zhatila nenasazená proudnice, čímž si kluci značně zkomplikovali boj o celkové prvenství, ale svůj pokus dokončili a čas 24,96 bral dva bodíky, které mohou mít v celkovém hodnocení na konci velkou váhu. Náš pokus probíhal ve znamení velké improvisace, kdy jsme si půjčovali pravý proud, náš naražeč (Morous) musel běžet koš a nabíral nám Dáňa :-) a to jsme ještě béčkaře sehnali až přímo na soutěži. I přes to jsme dosáhli času 19,13 a při výpadcích konkurence jsme tímto časem obsadili 4. místo, což bylo naše dosavadní nejlepší umístění v letošním ročníku VCÚ. Ve vyřazovacím pavoukovi si do finále postupně vyklestilli cestu právě družstva Bošína a Bystřece a jejich vzájemný souboj vyzněl pro Bystřec A, který tak potvrdil vítězství ze základního kola.

Ženskou kategorii zahajovala Rotnecká děvčata, která se vrátila do své optimální sestavy s Pájou zpět na koši a Markét na pravém proudu. Neuvěřitelný pokus s výstřiky v 16,16 i přes dvojité ubrání plynu bohužel nezavršily proudařky kvalitními sestřiky a výsledný čas 19,46 bral "až" třetí místo. O něco lépe to trefily holky z Horního Třešňovce a za čas 19,20 obsadily druhé místo. Krásně kulatý čas 19,00 a deset bodů si připsala děvčata z České Rybné, která se vrátila do bojů o stupně vítězů a to zvláště poté, co se Dolní Třešňovec prostříkal na pravém proudu až k času 64,65 a nezískal tak ani bodík.

Česká Rybná z finále odstoupila, Rotneku bouchla v souboji s Nekoří béčková hadice a Horní Třešňovec doplatil na nenasazený koš a byl vyřazen Orlicí, která poté vyřadila Turov a ve finále právě Nekoř a získala tak Brandýský pohár v ženské kategorii

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.