stránky (nejen) hasičů

VCÚ - Česká Třebová

02.08.2009 20:24

 V sobotu 18.7. proběhl na Novém náměstí v České Třebové již 7. závod VCÚ 2009 v požárním útoku, čímž se liga přehoupla do své druhé poloviny. Tento závod je oproti ostatním odlišný povrchem a proti svým předešlým ročníkům se běhal v obráceném směru. To znamenalo přibíhání k základně z mírného kopečka, ale hlavně narážení do kopce, což dělalo většině družstev problém a některá (Rotnek) na tom svůj pokus i zabila. Některá družstva se s tím popasovala slušně a dala krásné časy. Třetí skončili lonští obhájci celkového prvenství Bystřec A s časem 18,14. Tento čas vedl téměř celou soutěž, než se na start postavili muži z Vysokého Mýta, kteří zastavili časomíru na hodnotě 17,89. Ale ani to však na vítězství nestačilo. Družstvo Kunčic A perfektně trefilo terče a čas 17,43 bral 15 bodů.

I v ženské kategorii měla některá družstva potíže u kádě. Nekoř nenabrala vůbec, Vysoké Mýto nemělo sešroubováno a Dolní Třešňovec měl problémy s košem. Rotnecký "zadek" klapl bez problémů a čas 19,14 znamenal prolomení Rotneckého prokletí na Novém náměstí. Pouze ženy z Horního Třešňovce dokázaly díky neuvěřitelnému sestřiku překonat tento čas, když zastavili časomíru na hodnotě 18,81. Na třetím místě se s více něž vteřinovým odstupem umístilo družstvo Letohradu časem 20,58.

V Třebové se běhalo obráceně také finále, měla se ho zúčastnit vždy tři družstva z každé kategorie s nejhoršími platnými časy. V ženském finále zvítězila děvčata z Letohradu-Orlice, v mužské kategorii není oficiální vítěz dosud znám.

Neodpustím si jednu poznámku: Proti závodům v Třebové nic osobního nemám, ale při pokusu holek z Vysokého Mýta mi zatrnulo, když tlak hadice odmrštil dívčinu přímo na obrubník, a to se jí stalo dokonce potom, co již na cestě k terčům jednou upadla na asfalt. Zdraví máme každý jenom jedno a myslím, že obyčejná ulice bez bezpečnostních opatření není to pravé místo na takto risikový sport L

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.