stránky (nejen) hasičů

VCÚ - Lanšperk

17.09.2009 12:21

 

V sobotu 12. září se pod Hradem Lanšperkem za příjemného polojasného počasí uskutečnil předposlední podnik VCÚ 2009. Při nezařezení Rybníka do seriálu se jedná o jedinou soutěž, kde je možné pokořit již vousatý rekord Letohradu 15,52 na 2B sklopky v kategorii muži. To že jde liga směrem kupředu se zde opravdu potvrdilo. Až do 14. místa byl čas pod hranicí 17s i když některá družstva byla i s takovým časem nespokojena. Obhájce celkového prvenství Bystřec A běžel s vypůjčeným košařem z béčka a nesehranost "v zádu" byla znát. Voda až v desáté vteřině znamenala konec šancí na přední příčky a výsledný čas 16,54 znamenal 10. místo a pouhých sedm bodů. Rival z Bošína trefil 16,14 a zvýšil náskok již na tři body. Svůj cíl splnili kluci z Kunčic, když pokořilli rekord a za čas 15,42 získali 19 bodů, což při neúspěchu Bystřece znamená stejný bodový součet 121 bodů a slibuje obrovské drama do Nekoře s nejlepší výchozí pozicí pro Bošín. Kunčice připravil o prvenství nový držitel rekordu na 2B družstvo domácího Lanšperka, které neuvěřitelným sestřikem zastavilo časomíru na hodnotě 15,14.

Náš nenápadně probíhající pokus, který však byl završen excelentními sestřiky, zastavil časomíru na hodnotě 15,80 a znamenal jak náš oficiální osobní rekord, tak naše první letošní umístění na stupních vítězů. Čtvrté místo obsadil Turov za 15,93 a na pátém místě se umístila Orlice s Dolním Třešňovcem za shodných 15,94.

            I v kategorii žen padaly opravdu kvalitní časy. Zahájila Nekoř, která dala svůj letošní nejlepší výkon a za 19,85 brala 5. místo. Na čtvrtém místě se umístilo průběžně vedoucí družstvo Horního Třešňovce s časem 19,57. Bedna byla již pod devatenáct. Výborně rozběhnutý pokus Rotneka bohužel s drobným prostřikem zastavil časomíru na hodnotě 18,98 a tento čas bral 3. místo a 8 bodů. Druhé místo obsadil Letohrad, který dal 18,33 a v tu dobu to znamenalo nejrychlejší pokus letošní sezony. Ale jen do té doby, než odběhla svůj pokus děvčata z České Rybné. Ze základny se ozvalo třikrát mám:-) a vypůjčená HornoTřešňovská mašina poslala na hranici desáté sekundy vodu dopředu. Výstřiky v 16,5 a slušná trefa proudařek znamenala nový rekord VCÚ v ženské kategorii s hodnotou 17,92. Pro Českou Rybnou to znamenalo 15 bodů, jisté třetí místo a ještě stále teoretickou možnost obhajoby titulu. O titulu rozhodne jediný získaný bodík navíc, nebo další padlý rekord. To je ta nejlepší možná pozvánka do Nekoře, kde se bude na co dívat až do posledního pokusu.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.