stránky (nejen) hasičů

VCÚ - Lanšperk

13.09.2010 19:54

 

K pořadatelům z Lanšperka bylo počasí milosrdné. V pátek i v sobotu bylo krásné slunečné počasí, což ponechalo dráhu ve stavu, který dovolil regulérní závodění. Pod hradem Lanšperkem se béhá pro obě kategorie na dráze 2B, a tak bylo pořadí družstev mužů a žen namíchané. Z družstev bojujících o přední příčky šli nejdříve na start muži z Letohradu. Velice rychlý pokus byl však zakončen drobným prostřikem na pravém proudu (LP - 15,34) a čas 16,64 dal šanci Bystřeci, která šla poslední a důležité bylo kolilk družstev se dostane pod čas Letohradu a vytvoří tak případný bodový rozdíl. Náš pokus zastavil časomíru na hodnotě 16,49 a znamenal umístění těsně před Letohradem na konečné 6. příčce. Pátí skončili muži z Mostku za čas 16,09. Na čtvrtém místě se i díky akrobatickému sestřiku na levém proudu umístilo družstvo z Turova za 16,06. Třetí skončilo domácí družstvo z Lanšperka za 15,89 čímž si pojistilo celkové třetí místo. Brutální útok s výstřiky pod 14s předvedlo družstvo Letohradu Kunčic "B," prostřiky a výsledný čas 15,87 však bral "až" druhou příčku. První místo opravdu uzmulo družstvo Bystřece za čas 15,49, čímž si v celkovém pořadí s Letohradem opět prohodilo pořadí a do Nekoře si veze náskok 4 bodů. Což slibuje napínavý souboj proti nástřikovým terčům.

V ženské kategorii šlo z vedoucího tria první také družstvo Letohradu. S vypůjčeným pravým proudem z Orlice dosáhlo času 18,90 a dostalo se před Horníí Třešňovec, který do té doby vedl s časem 19,86. Další šly na start Rotnecké holky. Krásně rozběhnutý pokus zhatil uzel na levém céčku a příliš krátký levý proud. Čas pravého proudu 18,61 byl po následném prostřiku České Rybné za 21,11 ještě smutnější a slzy byly opravdu na místě. Již několikátá ztráta od závodů na Kunčicích znamenala konec nadějí na obhajobu vítězství, a protože Letohrad první místo udržel je tato možnost už pouze v teoriích rekordu a náhody. Před Rybnou se ještě dostaly Kunčice a za čas 21,03 obsadily třetí místo. Boje v Nekoři budou u žen stejně napínavé jako v kategorii mužů. Případné vítězství zajišťuje titul České Rybné bez ohledu na výsledek Letohradu, i když je průběžně druhá, protože by v její prospěch rozhodl větší počet lepších umístění. Úžasná pozvánka do Nekoře!

 

Pod Lanšperkem se běhal ještě superpohár v menším počtem lidí (ženy v pět a muži ve čtyřech). U žen zvítězil Lanšperk a u mužů Turov za výborných 22,58.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.